slide 1
Tilføjet d. 12/05-2015

Maj 2015: Miljøstyrelsen er på vej med en ændring af drikkevandsbekendtgørelsen. Det drejer sig om indholdet af PFAS-forbindelser i drikkevand og råvand. PFAS-forbindelser blev anvendt i brandslukningsskum helt frem til 2011. Dette kan have forårsaget grundvandsforureninger på pladser, hvor der har været afholdt brandøvelser.

Andre steder, hvor PFAS-forbindelser kan have forurenet vandboringer, er områder, hvor der har været forkromningsindustri, tæppeindustri, malingsindustri samt fyldpladser for byggeaffald og ældre dagrenovations-lossepladser.

Derfor er Miljøstyrelsen nu ved at klargøre en ændring af drikkevandsbekendtgørelsen, så der i fremtiden stilles krav til, at drikkevand og råvand testes for 12 PFAS-forbindelser.

Den danske grænseværdi bliver et krav på maks. 0,1 µg/l for summen af de 12 PFAS-forbindelser.

Hos AnalyTech Miljølaboratorium er vi allerede nu i gang med implementeringen af de nye analyser, så vi er klar, når det nye krav træder i kraft.

Læs også

slide 1
Tilføjet d. 05-11/2019

AnalyTech er blevet en del af SYNLAB Analytics & Services

Vi er glade for at meddele, at AnalyTech er blevet en del af SYNLAB Analytics & Services.

slide 1
Tilføjet d. 29/05-2017

Læsevejledning til analyseattest

Når en prøve er færdiganalyseret, vil du modtage en analyseattest. I denne vejledning kan du læse om betydningen af de forskellige analyser, der er foretaget.

slide 1
Tilføjet d. 5/10-2015

AnalyTech Online Vandværker

Vi hjælper vandværker med at opfylde deres forpligtigelse til at informere forbrugerne om vandkvaliteten.